רוב האנשים בכל הגילאים מתחברים לסרטים- למוסיקה, לסיפור, לאקשן ולדינמיות, לדמויות מסוימות, לאפקטים או לצילומים. באימון אני לומדת להכיר אותך דרך הסרטים שאתה אוהב -מה הרגשות שלך
אנשים שואלים ואני משיבה
הלו, עדינה, מה זה סינמה-תרפיה? אני בא לאימון אישי ורואה סרטים?
יש לי דיכאון, סרטים באמת יעזרו לי?
יש המון אלימות בסרטים, אז איך הקולנוע עוזר?
סינמה תרפיה- שימוש בסרטים ככלי עזר לקידום האימון והמטרות של המתאמן
רוב האנשים בכל הגילאים מתחברים לסרטים- למוסיקה, לסיפור, לאקשן ולדינמיות, לדמויות מסוימות, לאפקטים או לצילומים. באימון אני לומדת להכיר אותך דרך הסרטים שאתה אוהב -מה הרגשות שלך, המחשבות, הדמויות שאתה אוהב לחקות?
באימון שלך- עושים סרט או רואים סרט?
יש ענף טיפול שנקרא וידאותרפיה, ושם מפיקים סרט על חיים אישיים. בסינמה-תרפיה, צופים בסרטים "על פי מרשם" שהמאמן מציע בהתאמה למטרות האימון, למשל עידוד, הנעה לפעולה ועוד.
ומה אתה לוקח מהסרטים שאני מציעה לך לראות?-
אענה לך מתוך משפטים שמתאמנים אומרים:
וואו, זה כיף, זה לא טיפול פסיכולוגי חופר
האימון לא מאיים עלי
אני אוהב סרטים ויכול לצפות גם בבית
וואו, איך לא חשבתי לעשות מה שהגיבור בסרט עשה?
אני לא לבד בבעייה שלי
הוא מזכיר לי את עצמי
נדמה לי שהסרט מדבר עלי
זה היה מצחיק ומרגיע
גם אני יכול להגיע לאן שאני רוצה
אז מה, רואים סרטים באימון במקום לדבר?
היות שפגישת האימון היא כשעה וחצי, הרי שאני יכולה להראות קטעים קצרים מתוך סרט מסויים, אבל את כל הסרט אתה תראה בבית. ויש לכל סרט שאני מבקשת לראות הדרכה- למה כדאי לשים לב בזמן הצפייה. בפגישה שאחרי זה יש לנו שיחה כדי לראות אם הסרט קידם אותך לקראת המטרה, איך הוא השפיע עליך, איך הרגשת ועוד.
במקרה דיכאון, הסרטים יעזרו לי?
הסרטים בלבד לא עוזרים למקרי דיכאון ובעיות רגשיות קשות. הסינמה תרפיה היא כלי עזר לטיפול אצל פסיכולוגים ותרפיסטים.
אם אתה מרגיש תקוע בתהליך האימון או הטיפול, כן תוכל להיעזר בסרטים (בהדרכת המטפל או המאמן) כדי לצאת מהרגשת התקיעות, כן תקבל רעיונות לשינוי ולצמיחה ותרגיש יותר טוב.
אלימות בסרטים
הורה מודאג שואל אותי: הבן שלי מת על סרטי אקשן שיש בהם הרבה אלימות. אז איך את אומרת שהסרטים יכולים לעזור לו?
אכן ,יש גם סרטים שעלולה להיות להם השפעה שלילית. על מי?- על כאלה שיש להם נטייה לאלימות, על כאלה שלא מבדילים בין מציאות לדמיון ( ילדים קטנים למשל), צעירים שצופים ברצף בסרטים כאלה והולכים לישון אחרי זה עלולים לחוות סיוטים, אנשים שחוו טראומה ורואים סרט לא מתאים. לכן, באימון באמצעות קולנוע, אני כמאמנת מתכננת את רשימת הסרטים המתאימים למתאמן ולצרכים שלו ולא שולחת לראות כל סרט ללא בקרה.
בוידאו הראשון שלי תוכלו לחוות משהו מדרך האימון שלי. הדגמתי מעט מהאוירה החמה של הסרט "שוקולד" (2000) ומהגישה של מוכרת השוקולד לקונים. הייתי אומרת שבאו אליה "בדאון" ויצאו "בגאון" וכל אחד קיבל את השוקולד המתאים לאישיות שלו.
יש שאלות? המשיכו לכתוב ואני אענה.