אריזות מזון ציפורים, היו ללא תווית עם פרטי היצרן והיבואן וללא אישור הפיקוח של משרד החקלאות, ונמכרו ללא היתר ◄ מה צריך לעשות כדי להבטיח את תקינות מזון בעלי החיים? כללי אצבע טרם הרכישה? בדיוק כמו מזון לבני אדם, יש לבדוק שמקור המזון מיצרן או יבואן בעל היתר ממשרד החקלאות ◄ יש לבדוק האם על האריזה תווית סימון בעברית שכוללת את שם היצרן/יבואן; רכיבי המוצר; סוג בעלי החיים שאליו מיועד המזון; האם מדובר במזון מלא / משלים / חטיף; ותאריך תפוגה של המזון. אין את כל אלה – אל תרכשו!
בעקבות מידע מודיעיני שהגיע למשרד החקלאות ופיתוח הכפר על חשד לזיוף אריזות מזון לציפורים ומכירתן, הוצא צו חיפוש לחנות "במועצה מקומית במחוז הצפון בישראל באזור משגב, בגליל התחתון המערבי.
מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות ב’משרד החקלאות’ בליווי משטרת משגב, ערכו חיפוש בחנות, במסגרתו נמצאו 65 אריזות, במשקל של 1 ק"ג כל אחת, של מזון לציפורים.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה לפורטל ’כאן נעים סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; "האריזות היו אריזות מזויפות של יצרנים מחו"ל, ולא הכילו תווית עם פרטי היצרן והיבואן, ללא אישור הפיקוח של משרד החקלאות ופיתוח הכפר ונמכרו ללא היתר. עוד נמצאו בחיפוש, כ-1,000 אריזות ריקות. כל האריזות, נחשדו כ-אריזות מזויפות.
בעקבות הממצאים זומן בעל החנות לחקירה במשרד החקלאות, ומתוכה, עלה, כי החשוד רכש את האריזות הריקות מ ’שוק כפר קאסם’, ומילא אותן בחנותו ב-מזון ציפורים שרכש בנפרד במשקל (ללא אריזות)".
עוד עולה מן החקירה, כי המזון שהיה ב’אריזות המזויפות’ הינו מזון בטוח לשימוש לציפורים ומאושר לשיווק בישראל. מטרת הזיוף הייתה לשווק מזון מאיכות נמוכה יותר ב’אריזות של מזון פרמיום’, ובכך לגרוף רווח גבוה. כל האריזות, כאמור היו ללא תווית סימון בעברית, ללא תאריך ייצור או תאריך תפוגה, ללא מספר אצווה, וללא סימון הפיקוח של משרד החקלאות.
יצוין, כי שאריזות המזויפות שנתפסו הינן העתק של אריזות המיובאות כדין על ידי ’יבואנים מורשים’ על ידי המשרד, ועל כן, מעבר לעובדה שמדובר על הונאת ציבור הצרכנים, ישנה כאן פגיעה מסחרית בחברות הפועלות כדין.
עתה עם סיום החקירה, עולה על פי החשד, כי האריזות, יוצרו בשטחי ’הרשות הפלשתינאית’, והוברחו למכירה ב’שוק כפר קאסם’. כל 65 האריזות שנתפסו וכן האריזות הריקות הושמדו על ידי מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, נגד בעל החנות, נפתח תיק משפטי.
על פי חוק, ייצור וייבוא של מזון לבעלי חיים לרבות ’מזון לחיות מחמד’ מחויב בקבלת היתר מ’משרד החקלאות ופיתוח הכפר’, לאחר בדיקה של אגף הפיקוח על מזון לבעלי חיים שבשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות.
תהליך הבדיקה, כולל בין היתר; בדיקה שייצור המזון מתבצע בתנאי ייצור נאותים, בקרה על חומרי הגלם המשמשים להכנת המזון ובדיקת חומרי הגלם והמזון הסופי לנוכחות מזהמים כדוגמת; שאריות חומרי הדברה, רעלנים ו-מזהמים מיקרוביולוגים.
יצרן שמילא את דרישות החוק מקבל היתר לייצור ושיווק מזון לבעלי חיים ומחויב לסמן את תוצרתו בתווית סימון ב’עברית’ שכוללת את שם היצרן/יבואן; רכיבי המוצר; סוג בעלי החיים שאליו מיועד המזון; האם מדובר ב-מזון מלא / משלים / חטיף; תאריך תפוגה של המזון.
הגב’ פנינה אורן-שנידור, מנהלת האגף למזון בעלי חיים בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות’ מסבירה, כי; "בטרם רכישת מזון לבעלי חיים, בדיוק, כמו מזון לבני אדם, יש לבדוק שמקורו מיצרן או יבואן בעל היתר ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר. אם נתקלתם במזון שאינו מסומן בתווית בעברית או שחסר פרט כלשהוא בה, אנא ידעו את מפקחי המשרד, בכדי שנגיע לבדוק".
עוד ממליצה אורן-שנידור, כי; "יש להקפיד ולוודא, כי המזון מאוחסן בצורה הטובה ביותר השומרת על איכותו לאורך זמן. מומלץ לשמור מזון בכלי סגור ואטום, דבר שיבטיח איכות ו’טריות המזון’ ויוריד את הסיכוי להתפתחות עובשים ו-פטריות".
באדיבות אתר "כאן נעים"