כותרת
> C;
1/1
תרבות ופנאי

נאיפה מירכא "במשחקי השף" לא מפסיקה להתרגש!

גולן תרבות ופנאיפורסם: 24.02.20 , 09:23ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

בימים אלה אפשר ליהנות מהאוכל של נאיפה ב L28 פלטפורמה קולינרית הממוקמת ברחוב לילינבלום שבתל אביב.

נאיפה מולא, השפית שהתמודדה וכיכבה בתכנית הריאליטי של "משחקי השף" עם המנות בתוכנית שהביאו אותה לאור הזרקורים.

זה החל באודישן לתכנית עם ארבעת השופטים הידועים בעולם הקולינארי: אסף גרניט, מושיק רוט, יוסי שיטרית וארז קומרובסקי, אשר התענגו על המנה הטעימה של נאיפה ולא הפסיקו לשבח את המנה שאפיינה את שורשיה הדרוזים.

את יכולת הביצוע המושלמת שלה, את הדיוק במנה ועל הגאווה והכבוד שהביאה לירכא ולעדה הדרוזית בכלל, כאשר עברה את האודישן הנכסף עם ארבעה סכינים פה אחד של כל ארבעת השופטים.

מולא, בת 30 במקור מהכפר הדרוזי שבצפון, "ירכא", בשמונה שנים האחרונות מתגוררת עם בעלה חאלד ושתי בנותיה ירין ויולי בתל אביב.

מעבר לטעמים המשובחים של המנות, ליד המדייקת, לכשרון להביא את השורשים אל תוך הצלחת,

לשילוב המנצח של טעמים של סוריה, לבנון וישראל שלטענתה עדיין לא קיבלו את הייצוג הראוי, מעבר לכל אלה- הסיפור של נאיפה הוא סיפור מרגש ואמיץ, על בחורה שלמרות שלמדה תואר ראשון במנהל עסקים, עבודה בעבודה יציבה כבנקאית, החליטה לעזוב הכל מאחוריה, לעשות הסבה מקצועית ולפתוח בקריירה חדשה בתחום המטבח.

מה שהוביל אותה לזה- הייתה העובדה שנאיפה, שהייתה לקוחה קבועה במסעדת יפו - תל אביב של השף חיים כהן, ביקשה יום אחד מחיים ללמוד להכין פסטה טרייה, מאז נשארה לעבוד במטבח שלו, למדה והוכשרה בכל תחנה ועד שהפכה להיות הסו שפית הראשית באחת המסעדות המצליחות בארץ.

כל זאת מתוך מסירות, רצינות ודבקות במטרה, מתוך התמכרות לאדרנלין במטבח, גם בחודש תשיעי עם הריונה השני, אפשר היה לראותה מתרוצצת שמחה בין הסירים.

את המסעדה של חיים, עם חששות עזבה לטובת משהו משמח אחר וחדש, לקבל מסעדה משלה, לא רק להיות שפית במסעדה קיימת, אלא להוביל את מסעדת 28L שם משלבת ובונה תפריט משלה, של המטבח הדרוזי עם מסעדת שף, הזדמנות עליה לא יכלה לוותר ובכך להביא את הבית ואת המקורות אל הצלחת עם הרבה אהבה וכבוד.

תגובת יחצנות:

L28 פלטפורמה קולינרית

L28 הינה פלטפורמה קולינרית, מסעדה וחממה לחדשנות קולינרית ישראלית יצירתית.

הפלטפורמה הייחודית הזו ששמה לעצמה כמטרה לקדם את הקולינריה הישראלית בארץ ובעולם, שייכת לסטארט-אפ ניישן סנטרל (SNC), ארגון לא-ממשלתי המחזק את תעשיית החדשנות הטכנולוגית הישראלית ומשמש כשער לעולם.

המסעדה ממוקמת בקומת הקרקע של בניין מפואר בן 5 קומות שהוא המטה של SNC הממוקם ברחוב לילינבלום 28 שבלב תל-אביב.

SNC הוא ארגון שמתפקד כגשר בין תעשיית ההיי-טק הישראלית המשגשגת לעולם. L28 נושאת את אותו חזון ציוני המאפיין את ארגון האב אך בוחרת לנתב את הידע, הניסיון והיכולת הייחודית לאגור ידע אל עבר תחום הקולינריה הישראלית. L28

כפלטפורמה קולינרית מאירה באור זרקור את החדשות הקולינרית המקומית ושואפת למצב את ישראל כמוקד אוניברסלי לחדשנות זו.

המטבח במסעדה יציג את מיטב התוצרת המקומית, יחגוג חקלאות ויצרנים ישראלים ויתן כל חצי שנה את קידמת הבמה לשף אחר הנמצא בתחילת דרכו המקצועית. המסעדה במובן זה מתפקדת כתוכנית האצה לשפים שיקבלו את התמיכה המקצועית המוקפדת של L28 להציג את החדשנות הקולינרית המאפיינת אותם. החזון הוא לחגוג, לטפח ולכבד שפים ישראלים שעבודתם תייצג תרבות קולינרית מקומית מגוונת וכמובן טעימה.

השפים שנבחרים מקבלים לתקופת כהונתם ליווי צמוד ומנטורינג מאנשי המקצוע המובילים את תחום המסעדנות והאירוח בארץ. הם נכנסים למסעדה עם מטבח מאובזר ומצויד, צוות מטבח מיומן ומקצועי ומערכת תמיכה שלמה שתאפשר להם להציג את השפה הקולינרית שלהם.

לצד קידום השפים, L28 כפלטפורמה קולינרית אוצרת תכנית תוכן שנתית לקידום הקולינריה הישראלית וחשיפתה לעולם. קיום הרצאות עם מומחים וספקים מקומיים תוך עידוד קיימות, אירוח משלחות מחו"ל ובניית תכנית אירוח שלמה שמהדרת את הישראל כמוקד קולנרי חדשני מוביל, הזמנת משפיענים ומובילי דיעה מתחום הקולינריה והאירוח מהעולם להכיר את הטעמים, הריחות ותרבות האירוח החמה שכה מאפיינת את ישראל. אירוח מובילי דיעה מקומיים בתחומים שונים של אירוח וקולינריה שיציגו לקהל מחו"ל את הייחודיות והרב גוניות שהיא הקולינריה הישראלית.

צילום: אנטולי מיכאלו

צילום: אנטולי מיכאלו 
 
צילום: אנטולי מיכאלו 
 
צילום: אנטולי מיכאלו