כותרת
> C;
1/1
מדורים נוספים

התנהלות פיננסית בצל הקורונה - כך תעשו זאת נכון

גולן מדורים נוספיםפורסם: 31.03.20 , 09:08ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

בימים אלו כשנגיף הקורונה ממשיך להתפשט בארץ ובעולם והמשק הישראלי מושבת ברובו, אנו נאלצים להסתגל למציאות חדשה ולשינויים קיצוניים בשגרת החיים שלנו. אל הדאגות הבריאותיות נוספות כעת גם דאגות כלכליות וחוסר וודאות לגבי התקופה העומדת לפנינו. קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית מבית בנק הפועלים, עם עצות חשובות לימים אלו: בכל אחד ואחת מאיתנו טמונים כוחות נפש רבים שיסייעו לנו להתמודד עם האתגרים שעומדים לפנינו ואפילו לצמוח ולהתחזק מהם. החוסן שלנו הוא תוצאה של היכולת שלנו לנהל עם עצמינו ועם הסובבים אותנו שיח אופטימי, להאמין ביכולות שלנו להתמודד עם קשיים ולהתגבר עליהם ולמקד את המחשבות והעשייה שלנו בדברים עליהם יש לנו השפעה. כך נוכל להתמודד עם תחושת חוסר האונים ולהחזיר לעצמינו במידת מה את תחושת השליטה שחסרה לנו כל כך.

לאור המצב, ישנן עצות חשובות שריכזנו במרכז לצמיחה פיננסית שיכולות לסייע לכם לצלוח את התקופה המאתגרת ולהתנהל פיננסית בצורה הטובה ביותר. ניסיון העבר מלמד שתקופות משבר מסתיימות, נקווה כי התקופה הזאת תעבור במהרה ובהצלחה.

  1. תכננו את התקציב משפחתי לחודשים הקרובים

ערכו מיפוי הכנסות והוצאות צפויות, התחייבויות, תשלומים, צ'קים דחויים וכו'. צרו לעצמכם תמונת מצב בהירה וברורה ככל האפשר. במידה ומדובר בשני בני זוג מומלץ לשבת לתכנן ביחד.

  1. חסכו בהוצאות שלכם

הנחיות ההסתגרות גורמות לנו לצמצם הוצאות כמו בילויים, נסיעות ודלק, חופשות, קניות וכו', אך מעבר לכך עברו על כל מרכיבי ההוצאות שלכם וחפשו היכן ניתן לחסוך לדוגמא- מינויים, חוגים, מותרות וכו'. נצלו את הזמן לבצע השוואות מחירים ולחפש פתרונות זולים יותר להוצאות הכרחיות כמו חבילות סלולר, קניית בגדים וכדומה. מומלץ להמתין עם הוצאות שאינן דחופות עד לסיום המצב הנוכחי.

  1. תכננו את מלאי המוצרים והמזון שתצרכו

עשו רשימה של כל מה שכבר יש לכם בבית. תכננו את מכסת מלאי המוצרים שאתם רוצים להחזיק בבית ובצעו את הקנייה על פי רשימה מסודרת. מומלץ לקנות מוצרי מזון שחיי המדף שלהם ארוכים. אפשר לשקול לבשל בעצמכם וכך תוכלו להנות מהכנת אוכל בריא, לחסוך כסף ולספק תעסוקה לכם ולילדים באמצעות הבישול.

  1. בדקו האם מגיע לכם כסף

בדקו האם מגיע לכם החזרי מס לשכירים, לעצמאים, מענק עבודה וכו'. גבו חובות שטרם נגבו, דרשו החזרים המגיעים לכן למשל מהביטוח על בדיקה רפואית שביצעתן ועוד לא הגשתן את המסמכים.

  1. דעו את זכויותיכם

עקבו אחר הפרסומים הממשלתיים ולימדו את התמיכה וההקלות הניתנות בתקופה זו על ידי המדינה כגון סיוע לעצמאים, דמי אבטלה, דחיית תשלומים לרשויות וכדומה.

  1. הקפאת או פריסת תשלומי הלוואות ומשכנתאות

ניתן לבחון את האפשרות להקפאת או פריסת תשלומים אך יש לשקול את המשמעויות וההשלכות הכספיות של מהלך כזה על העתיד, מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי לפני ביצוע מהלך כזה.

  1. לקיחת הלוואה

מומלץ לשקול היטב את המשמעויות וההשלכות של לקיחת הלוואה על יכולת ההחזר העתידית בייחוד כאשר אנחנו במציאות של חוסר וודאות. במידה ואין ברירה אלא לקחת הלוואה יש לעשות זאת כחלק מבניית תוכנית כלכלית ולהסתייע בייעוץ של איש מקצוע.

  1. חסכונות

לא למהר למשוך כספים ששמנו בצד כחסכון לעתיד. מומלץ לשקול פתרונות אחרים לפני שימוש באפשרות הזו ולהסתייע בייעוץ של איש מקצוע.

  1. סדר במסמכים, ובמידע

נצלו את הזמן לעשות סדר בניירת, לעבור על חשבונות, ביטוחים, פירוט אשראי, חשבון הבנק וכו'. התקופה הזאת בבית היא הזדמנות לסיים את כל המשימות שקשה לנו להספיק בשגרה.

  1. התמקצעו בניהול פיננסי

הזמן בבית יכול להיות הזדמנות להתמקצע ולרכוש ידע בניהול הכסף שלכם. זה הזמן ללמוד כיצד להתנהל בצורה נבונה. אנו מזמינים אתכם להיכנס לאתר 'המרכז לצמיחה פיננסית' וללמוד את השיעורים והקורסים באתר ללא עלות.

למידע נוסף – אתר המרכז לצמיחה פיננסית מבית בנק הפועלים - https://www.fingrow.co.il/he

בברכת בריאות שלמה לכולם! קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית מבית בנק הפועלים.

לשימושכם: קורס 'פועלים לעצמאות דיגיטלית' – קורס מקוון בנושא בנקאות דיגיטלית מותאם לבני הגיל השלישי https://www.youtube.com/playlist?list=PLBZMR8SAmqg3ogPMRGusdfDg7uLgm50pk

קרין מאיר צילום יחצ