שירות האומנה של אדנמ יקיים לראשונה מפגש חשיפה ב-ZOOM – מאחורי הקלעים של האומנה – לתושבי הגליל והגולן, ביום שלישי, 27 באוקטובר בשעה 20:30
"להכניס ילד זר למשפחה, לגדל אותו לזמן בלתי מוגדר כאילו הוא שלך, זה לא אתגר - זו שליחות", אומרים סמדר ואוריאל (שמות בדויים), זוג הורים מהגולן, המשמשים משפחת אומנה לשני אחים בני 11 ו-10. "הם הגיעו אלינו כל אחד בזמנים שונים, אחרי הזנחה וחוסר תפקוד של הוריהם ומהרגע הראשון הם הפכו לחלק מהמשפחה שלנו. יש לנו עכשיו שני ילדים נוספים מעבר לשלושת הביולוגיים שלנו".
"הקורונה יצרה אצל שני האחים דאגה כפולה", הם מספרים. "מצד אחד הם דאגו, שחלילה לא יקרה לנו משהו ואז מי ידאג להם, והיו חרדים גם להוריהם: אם הם נשמרים, שמים מסכה, מקפידים על ההנחיות. הקשר שלהם עם ההורים לא קבוע והיה לנו מאוד חשוב שדווקא בתקופה הזאת הקשר שלהם איתם יהיה שוטף, לטובת הילדים. אבל ההורים קצת התקשו. הם לא עמדו בזמנים ובשעות שנקבעו לדבר טלפונית עם הילדים ובעזרת המשפחה המורחבת התעקשנו ליזום ולקיים מפגש של ההורים עם הילדים דרך תוכנת הזום. מאז הם מדברים אחת לכמה זמן. הילדים כל כך צריכים ומחכים לזה ומאושרים לכל מפגש".
כמו סמדר ואוריאל יש כיום 3,500 משפחות אומנה בישראל, המגדלות כ-4,300 ילדים, והצורך למשפחות אומנה נוספות גדול. לשם כך יקיים ארגון א.ד.נ.מ – הבית לילדים ולמשפחות אומנה, האחראית מטעם משרד הרווחה על איתור וליווי משפחות וילדי אומנה בצפון הארץ ובמרכזה, מפגש חשיפה, למשפחות מהגולן והגליל לחשיפת עולם האומנה.
סמדר ואוריאל, הורי אומנה מזה 4 שנים יספרו במפגש את סיפורם האישי, על החוויה, השינויים והתמורות עם כניסת ילדי אומנה לביתם. "זו חוויה מיוחדת. כגודל החרדות שהיו לנו לפני שהם הגיעו, כך גודל האושר שהם מכניסים אלינו הביתה. הצעיר שבהם נכנס כל יום שישי למטבח ועוזר לי לבשל ולהכין את ארוחת השבת. כל פעם הוא אחראי על בישול אחר. הוא כל הזמן אומר שהוא מרגיש שזו זכות גדולה עבורו להיות שותף ולקחת חלק בהכנת הארוחה, כדי להראות לנו עד כמה הוא אוהב להיות אצלנו. האמת, שזו זכות גדולה עבורנו שהוא ואחיו הם חלק מהמשפחה שלנו", אומרת סמדר.
נוגה חיות, תספר במפגש על הדרך מהיותה אם אומנה עד לניהול מחוז צפון בשירות האומנה של אדנמ. "זה היה רגע מרגש ומשמעותי בשבילנו, כשהחלטנו לפתוח את הבית לילדת אומנה. היא הרוויחה אהבה, משפחתיות ואנחנו הרווחנו המון משמעות", אומרת נוגה. "היא הגיעה אלינו בגיל 12, אחרי שחוותה נטישות מאוד קשות, הרגישה פגועה, שאף אחד לא מאמין בה. מהרגע הראשון נתנו לה את הביטחון והאהבה, גם במקומות שלא היה פשוט לעשות זאת, ולאט-לאט הייתה כמו פרח שנפתח. כשהייתה קצינה בצבא, סיימה תואר ראשון בהצטיינות והקימה סטרט-אפ חדש, זו הייתה בשבילנו גאווה אמיתית. היינו בשבילה נקודת האור, שמישהו האמין בה".
לדברי מיכל אשר, מנהלת פיתוח ושיווק בשירות האומנה של אדנמ, משבר הקורונה והסגר גרם לביקוש גדול להשמת ילדים במשפחות אומנה. "לא במקרה בחרנו לקיים לראשונה מפגש ייחודי שכזה בזום, דווקא לתושבי הגולן והגליל, בגלל ההרכב המיוחד והייחודי של המשפחות המתגוררות באזור, אם במושבים, אם בקיבוצים או בערי הגליל והגולן", היא אומרת. "אלה משפחות המתאפיינות ברוח ההתנדבות והנתינה שלהן. בימי הקורונה אנחנו נפגיש אותן, דרך המחשב, עם עולם האומנה, כדי שאחר-כך הן תוכלנה להעניק לעשרות ילדים, שכה זקוקים ומשוועים לכך, בית חם ולהיות להם משפחה אוהבת ותומכת".
מפגש החשיפה – מאחורי הקלעים של עולם האומנה, יתקיים ביום שלישי, 27 באוקטובר 2020, בשעה 20:30. להרשמה וקבלת קישור למפגש בזום בטלפון 4561*.